disinfection
ضد عفونی به فرآیندی اطلاق میشود که هدف اصلی آن تخلیه یا کاهش کلیه میکروارگانیسم ها و میکروبهای زیانبار از روی سطوح و محیطهای مختلف است. این عملیات بمنظور پیشگیری از انتقال بیماریزاها به انسان و حیوانات، و همچنین افزایش مدت ماندگاری محصولات غذایی به کار میرود. برخی از روشهای ضد عفونی شامل استفاده از مواد شیمیایی مانند محلولهای آنتیسپتیک، الکل، آبژاولی و یا حرارت مانند آنتیبیوتیکها هستند.
ضد عفونی بطور گستردهای در صنایع مختلف از جمله صنعت مواد غذایی، پزشکی، بهداشت عمومی، صنعت کشاورزی و همچنین در محیطهایی که بعلت تماس با مواد آلوده ممکن است به خطر ابتلا به بیماری باشند، استفاده میشود.
پاستوریزاسیون یک روش حرارتی است که در صنایع غذایی بطور گستردهای مورد استفاده قرار میگیرد. این فرآیند نامگذاری شده بنام «لوئی پاستور»، که یک دانشمند معروف فرانسوی بوده است، اجازه میدهد مواد غذایی را در دماهای معین بمدت زمان کوتاهی گرم کند تا میکروارگانیسم ها و آنزیم های بیماریزا کشته شوند. این عملیات حرارتی به مانند دیگر روشهای ضد عفونی، به افزایش مدت ماندگاری مواد غذایی کمک میکند و از خطر ابتلا به بیماریهای منتقله از غذاها جلوگیری میکند.
بطور کلی، ضد عفونی و پاستوریزاسیون از جمله اقداماتی هستند که به حفظ ایمنی مواد غذایی و بهبود بهداشت عمومی کمک میکنند. تاکید بر رعایت این اصول بهداشتی در تولید، بستهبندی و عرضه مواد غذایی میتواند بهبودی قابل توجهی در کیفیت و ایمنی غذاها و بهبود سطح بهداشت جامعه به همراه داشته باشد. همچنین، اطلاعات بیشتر در مورد این فرآیندها و روشهای بهتر ضد عفونی و پاستوریزاسیون میتواند به صاحبان کسبوکارها و مصرفکنندگان کمک کند تا از مواد غذایی ایمن و سالم بهره برند.